skip to Main Content
Øyer-firma selger eksklusive reiser for amerikanere

I sentrum av Øyer finner vi 50 Degrees North Nordic AS. I løpet av de siste par årene har 50 Degrees North markert seg som en ledende bedrift innen «high-end», skreddersydde reiser i Norge og Norden for et internasjonalt marked. Etter å ha fått en god start som gründere på HubLHMR, har selskapet nå flyttet sin base fra Lillehammer til sentrum av Øyer.

50 Degrees North Nordic AS ble grunnlagt i 2015. Fra starten og frem til i dag har bedriften vokset i et galopperende tempo fra å ha kun én ansatt til å ha fire profesjonelle medarbeidere i Norge og én i Vancouver, Canada. I løpet av høsten skal selskapet utvide virksomheten i Vancouver. 50 Degrees North spesialiserer seg på «high-end» og «boutique»-reiser til Norge og Norden, og retter seg særlig mot velstående amerikanske turister som ønsker å utforske vår region i dybden.

Bedriften er dessuten en av bare få aktører i hele Norden som jobber sammen med Virtuoso, som er et globalt nettverk for luksusreiser. Virtuoso stiller høye krav til sine lokale turoperatører, og samarbeidet har vært fordelaktig for begge parter fra starten.

Nå har 50 Degrees North Nordic etablert seg i Øyer sentrum, ved Hafjellrampa. «Øyer og Hafjell er det perfekte stedet for vår virksomhet» sier daglig leder Satu Vänskä-Westgarth. «Forbindelsene til resten av Norge og utlandet er gode. Dessuten finnes det ekspertise på turisme her i regionen, og det å være stasjonert i Gudbrandsdal er optimalt for å ha et godt samspill mellom liv og arbeide. Støtten som er tilgjengelig for gründere har vært avgjørende for vår suksess. I denne forbindelsen er vi takknemlig til Innovasjon Norge, Skåppå Kunnskapspark og HubLHMR, som alle har bidratt til vår suksess fra begynnelsen. Vi ser frem til å fortsette arbeidet fra Øyer, og vi vil i enda sterkere grad fortsette å få kunder til nærområdet vårt.»


50 Degrees North Nordic AS er en «incoming» turoperatør som spesialiserer seg på «high-end» ferier i Skandinavia, Finland, Grønland, Svalbard og Russland. Bedriften har sete i Øyer og i Vancouver, Canada. Søsterselskapet 50 Degrees North Ltd ligger i Melbourne, Australia (etablert i 2010). Eieren Mr. Tietse Stelma er norsk og bor i Melbourne, han driver virksomheten i Australia. Bedriften i Norge har 4 ansatte i Øyer, og snart 2 i Vancouver. Flesteparten av kundene kommer fra Nord Amerika og andre engelskspråklige land.

www.fiftydegreesnorth.com

Back To Top